В тази статистика попада и Сани Алекса, която бе пребита от приятеля си - швед

Българска певица - жертва на домашно насилие. Тази неделя финалистката в X Factor Сани Алекса беше пребита от приятеля си. Оказва се, че това е поредната жертва. Какво сочи статистиката? 

По темата

Една от четири са жертвите на домашно насилие у нас. В тази статистика попадна и Сани Алекса. Кога една жена се примирява с тормоза и защо е склонна да прощава - разказ от първо лице.

Сани Алекса и приятелят й, който е швед, се запознават пред около половин година. Двамата живеят в Гьотеборг. Отначало било любов, твърди певицата. Не след дълго обаче идва ред на първия шамар. Два пъти тя вика полиция, два пъти попада в болница. Твърди, че бил пиян.

„Чувствах се виновна, че се върнах при него, защото се страхувах да не се случи пак, но той ми обещаваше, че няма. Аз вярвах, че той ще се промени”, разказва Сани Алекса.

Според психолозите обаче, когато има тежка форма на насилие, е малко вероятно това да не се повтори.

И така тази неделя се стига до поредния удар. Двамата отиват на сватба, под въздействието на алкохола и след спор шведът отново посяга.

„Ние спорихме, губят ми се и моменти от самия удар. Каза, че българите сме цигани”, разказва певицата.

Жертвите на домашно насилие са хиляди, а да признаят се оказва по-трудно, отколкото да простят. Трудно решават и да покажат лицето си. Затова има национален телефон, на който всеки, станал жертва, може анонимно да потърси помощ.