Напрежението ескалира

След побоя над деца, хиляди хора излязоха тази вечер в Асеновград на протест. Напрежението ескалира и се стигна и до сблъсъци с полицията. За щастие, няма пострадали.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Протестното шествие премина през центъра на града, след което множеството се отправи към ромската махала в Асеновград.

На няколко пъти протестиращите успяваха да пробият или да заобиколят полицейския кордон и да продължат по пътя си към ромската махала, но в крайна сметка униформените успяха да ги спрат преди да стигнат до първите къщи от махалата.

"Ситуацията е овладяна, има достатъчно полицейско присъствие в Асеновград и особено в ромската махала", съобщи пред "Фокус" директорът на ОДМВР - Пловдив Атанас Илков. 

Предварителните данни бяха, че има двама задържани след сблъсъците със служителите на реда, но Атанас Илков отрича да има арестувани. 

Припомняме, че в началото на седмицата група мъже от ромската махала в града нападнаха с мотики, колове и лопати ученици, които тренирали гребане на язовир “40-те извора“,  треньорите и родителите им. Конфликтът прераснал в масово сбиване.

Двама от учениците и двама треньори пострадали при сбиването. 9 от нападателите са в ареста. Те вече са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, както и за нанасяне на средна телесна повреда.

Заради случилото се и създалото се напрежение след това, в четвъртък жандармерия и представители на местната администрация влязоха в ромската махала. Ще бъде направен опис на всички постройки там, а незаконните ще бъдат съборени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.