Недоволството е срещу група мъже, които нападнаха с колове и мотики ученици и треньорите им

Асеновград - на протест след побоя над ученици. Недоволството е срещу група мъже, които нападнаха с колове и мотики ученици, треньорите и родителите им. Децата са от отбор по кану-каяк и тренирали, когато възникнал конфликтът. Няколко души пострадаха. Снощи в града над 2000 души излязоха на протест. В Асеновград пристигнаха и много рокери. 

Девет са задържаните нападатели, които пребиха ученици и двама техни треньори. Утре съдът в Асеновград ще гледа мерките им. Те са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, както и за нанасяне на средна телесна повреда.

По темата

Напрежение в града има и днес. Полиция и жандармерия пази подстъпите към ромската махала.

„Синът ми е добре. Ръката му е счупена. Той трябваше да се състезава днес, но заради ромските действия, сега няма да се състезава. Това не беше сбиване, а опит за убийство. Дойдоха над 1000 роми с колове да бият децата, а ние гледахме да ги защитим. Засега има 8 задържани. Дано да си получат наказанието”, коментира за „Здравей, България” Иван Тодоров, баща на едно от момчетата, които тренират гребане.

Повдигат обвинения на 9-има мъже, нападнали деца в Асеновград

„Децата се страхуват заради създалата се ситуация”, коментира учителката на едно от пострадалите деца.

По думите на родителите ромите дошли преди няколко години и оттогава започват проблемите.

„Искаме по-стабилна полиция в Асеновград”, категорични са родителите.

Протестиращите имат среща и с кмета на града.

Жандармерия и представители на местната администрация влязоха в ромската махала. Започва опис на всички постройки там. Незаконните ще бъдат съборени.

Тази вечер жителите на Асеновград отново излизат на протест. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.