По нейно мнение от страната идва сериозна опасност за света

Германският канцлер Ангела Меркел предложи да се засилят санкциите срещу Северна Корея след поредното ракетно изпитание от страна на Пхенян. Тя каза това в Берлин преди преговорите с президента на Република Корея Мун Че-Ин.

По темата

„Ние ще обсъдим как най-добре да отреагираме, как можем да поддържаме натиска, как можем да засилим още санкциите“, каза тя, цитирана от БГНЕС. По нейно мнение от Северна Корея идва сериозна опасност за света.

На свой ред президентът на Южна Корея подкрепи усилията за ограничителни мерки и изрази надежда, че конфликтът с Пхенян ще може да бъде разрешен с мирни средства.

„Северна Корея трябва да прекрати разработването на ядрено оръжие и за целта ние трябва да разработим по-ефективни санкции“, подчерта той.

Северна Корея обяви във вторник, че е извършила първи успешен опит с изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. По нейна информация ракетата е достигнала максималната височина на полета от 2802 м и разстояние – 933 км.

По данни на министерството на отбраната на Русия ракетата е стигнала височина 535 км и разстояние около 510 км. Това означава, че е постигнат среден обхват, уточняват от руското военно ведомство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.