Те критикували президента и неговата политика

Потребители на  Twitter обявиха, че са предприели съдебни стъпки срещу американския президент Доналд Тръмп, когото обвиняват във възпрепятстване на свободата на словото, след като той им е забранил достъпа до акаунта си в социалната мрежа, предадоха "Франс прес" и ТАСС.

Клипът, на който Тръмп "пребива" CNN, е най-споделяният му пост (ВИДЕО)

Новината съобщи американският Институт "Найт", специализиран в анализи на първата поправка на американската конституция.

Хакери удариха веригата "Тръмп хотелс"

Президентът и неговите съветници по един изключително активен начин превърнаха акаунта @realDonaldTrump в ключов комуникационен канал между президента и обществото. Съветници на президента обявиха, че туитовете в този акаунт са официални изявления, се казва в съобщение на института. 

Как реагираха социалните мрежи на срещата Тръмп-Путин (СНИМКИ)

В него се допълва, че достъпът до акаунта е бил блокиран за потребители, които са критикували президента и неговата политика. Това се определя като възпрепятстване на прилагането на разпоредбите на първата конституционна поправка, защитаваща свободата на словото.

Как би изглеждала Елизабет II, ако беше Доналд Тръмп? (СНИМКИ)

Гореспоменатият акаунт е личен на президента Тръмп. Официалният президентски акаунт в  Twitter е @POTUS.

Тъй като Белият дом използва личния акаунт на Тръмп, за да прави официални съобщения, да защитава решенията си и официалните действия на президента, да дава отчет за неговите срещи с чужди лидери и да популяризира позициите на правителството относно здравеопазването, имиграцията, външните работи и други теми, то този акаунт трябва да се възприема като обществен форум, се казва в изявлението на Института "Найт".

Първата дама на Полша показа на Тръмп, че има протокол (ВИДЕО)

Това означава, че правителството не може да изключва хора от този форум само заради тяхното мнение.

Фуражката на морски пехотинец - поредният повод за шеги с Тръмп (ВИДЕО)

Блокираните потребители на акаунта на Тръмп не могат да четат неговите туитове, нито да общуват с него. Жалбата срещу действията на президента е внесена в съд в Ню Йорк от Института "Найт". Тя касае седем блокирани потребителя и е насочена освен срещу президента и срещу говорителя на Белия дом Шон Спайсър и срещу Даниъл Скавино, отговарящ за социалните мрежи в президентството.

Ирландска репортерка попадна в полезрението на Доналд Тръмп (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.