Видеото е създадено чрез данни и снимки от "Нови хоризонти"

Преди две години космическият апарат "Нови хоризонти" на НАСА премина рекордно близо покрай Плутон. Тогава той направи подробни снимки и анализ на планетата, преди да премине отвъд нея и навътре в Пояса на Кайпер, съобщава vesti.bg. Данните и снимките на апарата дадоха ценна информация за състава, процесите и повърхността на планетата-джудже.

НАСА засне една от най-красивите бури в Слънчевата система (ВИДЕО+СНИМКИ)

НАСА е обединила тази информация в ново видео, което ни отвежда на кратка реалистична разходка над планините на Плутон. Видеото е създадено чрез данни и снимки от "Нови хоризонти", които са комбинирани с компютърна анимация.

Анонимните”: НАСА откри извънземен живот (ВИДЕО)

Така е създаден реалистичен модел на Плутон, който дава различен поглед над малката планета. Видеото започва с полет над югозападния район на Плутон, над голямо плато от лед от азот, кръстен неофициално Sputnik Planitia.

НАСА показа новия си марсоход (ВИДЕО)

Движението на камерата продължава на север над кратери и планини. Виждат се кратерите и грубият терен, които са наречени Voyager Terra. След това се прави завой на юг над Pioneer Terra с дълбоки и широки ями. Обиколката завършва над Tartarus Dorsa.

НАСА засне обагреното в тюркоазено синьо Черно море (ВИДЕО+СНИМКА)

НАСА е направила подобно видео и за Харон - най-големият спътник на Плутон. То също показва в детайли повърхността на спътника.

НАСА прави дързък опит да „докосне“ Слънцето (СНИМКИ+ВИДЕО)

В момента "Нови хоризонти" пътува към обекта 2014 MU69 в Пояса на Кайпър.

На полюсите на Юпитер бушуват чудовищни урагани (ВИДЕО+СНИМКИ)

Очаква се апаратът да го достигне на Нова година през 2019 г. Обектът е интересен на учените, защото успява да се "скрие" от директен анализ и може да се окаже не толкова голям и тъмен, колкото се очаква. MU69 не може да се засече директно от нито едно планирано наблюдение и според учените това подсказва, че той е доста по-малък и вероятно отразяващ.

Режисьорът на "Пришълецът": Извънземните ще дойдат за нас (ВИДЕО)

Има вероятност да се окаже бинарна система или съвкупност от множество по-малки обекти. В момента се провеждат анализи дали пътят на "Нови хоризонти" до MU69 не крие допълнителни рискове и обекти, които могат да го повредят.

Източник: vesti.bg

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес