В "На твоя страна" Георги Георгиев провери може ли нашето Черноморие да спечели

По темата

Пред провал ли е лятната почивка на хиляди българи, планирали отпуската си в Турция или Гърция? Тези две дестинации са в топ 3, когато планираме летния си отпуск.

6,7 по скалата на Рихтер буквално блокираха гръцкия остров Кос и турския курорт Бодрум. Хиляди туристи бяха принудени да напуснат хотелите си и да прекратят по-рано почивките си.

Как обаче това засяга България? В момента 110 000 българи са на почивка или по работа в чужбина. От тях най-много в Гърция – 35 000 и в Турция – 15 000.

Освен природните катаклизми, и политическите промени в последната година в Турция влияят на туризма. Още преди година след опита за преврат в южната ни съседка, туроператорите регистрираха моментален спад от 10 000 души, а очакванията бяха за допълнителен спад от 10-15%.

Ще получат ли засегнатите обезщетение, ще се стигне ли до отлив на туристи от засегнатите курорти и може ли нашето Черноморие да спечели от това - гледайте във видеото.

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.