"Разгледах около 4000 снимки от МВР с идеята да ги разпозная", добави той

„По-добре съм от вчера. И очаквам да ме оперират. Това, което се случи, е едно от нищо непровокирано нападение. Тръгвах по основна алея на Борисовата градина от алея „Яворов” до хотел „Москва” и след около 20 минути, след като навлязох в Борисовата градина, ме нападнаха с юмруци две момчета. На всички въпроси защо, те отговаряха с юмруци”, заяви за „Здравей, България” журналистът Иво Никодимов, който вчера бе пребит в Борисовата градина.

По темата

Към обяд от Военномедицинска академия съобщиха, че Никодимов е претърпял операция и вече е стабилен. Интервенцията е била за наместване на носни кости, съобщи "24 часа".  Журналистът ще остане под наблюдение в болницата за още два дни. 

А дали е бил проследен, за да бъде нападнат?

„Сам избрах маршрута, по който да тръгна. Не вярвам да е нещо планирано чрез проследяване. Снощи до късно разгледах около 4000 снимки с идеята да разпозная някое от тези лица. Полицията работи по всички версии. Запомних лицето на един от нападателите. Бяха млади момчета”, каза още Иво Никодимов.

Около минута след нападението извършителите бягат. А журналистът предполага, че са се изплашили, като са видели в Борисовата градина да навлиза друг мъж. 

„Не ме е страх. Смятам, че такива неща ни се отразяват. Не трябва да даваме възможност на такива обстоятелства да променят живота ни”, каза още Иво Никодимов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.