Жертвата била инжектирана с упойващи вещества

Британски модел бе упоен и отвлечен в продължение на седмица в Италия от живеещ във Великобритания поляк. Той смятал да я продаде като секс робиня в интернет, съобщи италианската полиция.

Холандец бе отвлечен и упояван срещу откуп в Испания

Неназованата 20-годишна британка била инжектирана с упойващи вещества, след като се появила на фалшива фотосесия. Там била упоена, съблечена гола и натъпкана в огромна чанта от двама мъже.

САМО ПРЕД NOVA: Говори шведският турист, ритнал камериерка

Докато я държали упоена, поохитителите й обявили наддаване за момичето на черния интернет пазар с начална сума от 300 000 евро и дали срок на модната агенция, за която работи, да я откупят, ако искат да избегнат продажбата й като секс робиня.

ДВАМА ОТ "НАГЛИТЕ” – ПРЕДСРОЧНО НА СВОБОДА?: Страхуват ли се жертвите?

Похитителите са експерти в нелегалната мрежа и били свързани с група, известна с името “Черна смърт”. Единият от тях обаче размислил, след като разбрал, че жертвата има дете. Това противоречало на "принципите" на групировката, уточнява италианската преса.

Тогава разкаялият се похитител, Лукаш Павел Херба (30 г.), я освободил и я придружил до британското консулство, където бил арестуван. Въпреки това наддаването в интернет за момичето продължило дни наред. 

Другият похитител бе арестуван в петък от италианската полиция в Милано.

Репортер: Антоанета Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.