Фотьойлите, килимите, масите са били извадени от сградата

В Белия дом е в ход голям ремонт, нареден от президента Доналд Тръмп, който е в продължителна почивка. Фотьойлите, килимите, масите са били извадени от сградата, съобщи Скайнюз, цитирана от БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Овалният кабинет и ситуационната зала, където американският президент се среща със своите помощници по време на криза, както и други офиси в Западното крило, са сред подложените на обновяване площи.

Надуваемо пиле на поляната зад Белия дом (ВИДЕО)

Тръмп се настани в своя голф клуб в Бетминстър, Ню Джърси, за "работна ваканция". Неговите съветници временно са се преместили в сградата "Айзенхауер" близо до Белия дом.

Барън Тръмп – най-известното дете в Америка (ГАЛЕРИЯ)

Основната цел на ремонта това лято е обновяване на системата за отопление и охлаждане, която е на 27 години. Всички килими в Западното крило ще бъдат заменени на цена от 1,17 млн. долара. Свеж слой боя ще добави още 275 000 към сметката.

Доналд Тръмп излиза във ваканция

Разходите са в синхрон с тези, направени по поръчки на предишни президенти, посочва правителственият отдел, който наблюдава ремонтните работи. Белият дом, който бе възстановен, след като беше подпален от Обединеното кралство по време на войната от 1812 г., е преминавал през многобройни ремонти.

Мелания блесна с ярка рокля на официална среща в Белия дом (СНИМКИ)

До началото на XX век президентът работи от втория етаж на къщата, където живее със семейството си. През 1902 г. Теди Рузвелт създава това, което по-късно ще стане известното Западно крило.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.