57% от французите не одобряват работата на президента, сочи проучване

Популярността на френския президент Еманюел Макрон достигна ново дъно през август с 40% одобрение, или спад от 14 пункта за месец след вече записаните минус 10 през юли, сочат проучвания.

Визитата на Макрон у нас - основна тема във френските медии (ВИДЕО)

Премиерът в правителството на Макрон Едуар Филип също записва отстъпление с девет пункта за същия период като слиза от 56% на 47% одобрение.

Експерт по етикет: Фразата на Борисов "Всички парле ву франсе" беше гаф

В същото време през 2012 година предшественикът му, социалистът Франсоа Оланд, се радваше на доста по-висока популярност (54%), а тази на Никола Саркози (от десницата) бе още по-високо през 2007 година (67%), пише БГНЕС.

Как във Франция коментираха визитата на Макрон в България?

През август 36% от запитаните са били "по-скоро доволни", а 4% са "много доволни" от президента Макрон. В същото време общия брой на недоволните става от 43% - 57%, разпределяйки се между "по-скоро недоволни" и "много недоволни". 3% от участвалите не са изразили мнение.

Макрон прописа на български в Twitter (СНИМКА)

Според същото проучване лидерът на "Неподчинената Франция" Жан-Люк Меланшон е определян като политическата личност, която е най-способна да въплъти в себе си ролята на опозиция на Еманюел Макрон през следващите години пред лидерката на Националния фронт Марин Льо Пен (51%).

Макрон пред Борисов: Ще подкрепя България за Еврозоната (ВИДЕО+СНИМКИ)

Анкетата на Френския институт за изследване на общественото мнение е направена по телефона между 25 и 26 август сред представителна извадка от 1023 души по метода на квотите сред французи над 18-годишна възраст.

Макрон и Радев: България трябва да влезе в Шенген (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.