Френският президент се срещна с Борисов и Радев във Варна

Френският президент Еманюел Макрон написа съобщение на български език в Twitter. Това се случи по време на официалното посещение на държавния глава на Франция във Варна.  

В коментарите под поста сънародници на макрон обаче написаха, че според тях езикът е руски. Потребителите качиха и различни gif-файлове и снимки, чрез които обясняват на държавния си глава, че не разбират това негово послание.

Той се срещна с българския си колега ген. Румен Радев и премиера Бойко Борисов. На пресконференцията след срещата си с Радев, той изрази задоволство от визитата си у нас. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА

ЗНАКОВА ВИЗИТА: Еманюел Макрон се среща с Борисов и Радев (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искам да ви кажа колко съм щастлив да бъда днес тук и да засвидетелствам приятелството, което съществува между двете страни. Преди 10 години последно е бил френски президент в България. Това посещение ще да даде възможност да засвидетелстваме жизнеността на нашата връзка", заяви Макрон. 

Макрон: България е изпълнила изцяло критериите за Шенген (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ ОФИЦИАЛНОТО ПОСРЕЩАНЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Отношенията ни в областта на индустрията, отбраната цифровизацията се задълбочават. Ние сме тук, за да насърчим това развитие. Нашето двустранно сътрудничество почива на добрите взаимоотношения, които съществуват между нашите администрации, експерти, които подготвят председателство“, допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.