Според съдебния състав той е с чисто съдебно минало

6-годишното дете от Виноградец, на чийто рожден ден беше застрелян човек, е направило самопризнания пред съдия. Според тях именно момчето е дръпнало спусъка.

Как близките на убития във Виноградец приемат ареста на Лазар Влайков?

Междувременно съдът пусна под "домашен арест" собственика на пистолета Лазар Влайков заради липса на достатъчно доказателства. Не е криминално проявен и няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Срещу Влайков има шест досъдебни производства – четири за кражби, две за побоища и за нанасяне на телесни повреди. По неясни причини обаче те са били прекратени.

ОБРАТ ПО СЛУЧАЯ "ВИНОГРАДЕЦ": Задържаха собственика на пистолета

Лазар Влайков беше докаран в съда окован с белезници. Не каза защо е носил оръжие на детски рожден ден. 6-годишният Юри се е признал за виновен при разпита пред съдия. Детето разказало, че то е натиснало спусъка на пистолета.

Лазар Влайков подаде оставка като председател на Общинския съвет

Съдът откри много противоречия по делото. Всичките 13 свидетели, които  са и роднини, не дават еднозначен отговор как зареденото оръжие е попаднало в детските ръце. Поради тези причини Влайков не можело да бъде задържан. Прокуратурата се опасява, че сега ще повлияе на свидетелите.

Все още не е готова най-важната, балистичната експертиза, която трябва да установи кой е истинският извършител на убийството. Прокуратурата заяви, че ще протестира днешното решение на съда още следващата седмица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.