Срещу него повдигнаха 108 обвинения

Съдят мъж, който предизвика пожар в банка. Инцидентът е станал на 18 ноември миналата година в Мелбърн, а сега разпространиха кадри от видеокамери, които показват случилото се.

На тях се вижда как 22-годишният Нур Ислам излива бензин на входа на банката и го запалва с цигара. Причината – искал да изтегли 442 долара от сметката си, но се наложило да изчака.

Ядосал се, отишъл до близката бензиностанция и купил 11 литра гориво. След това се върнал и предизвикал пожара, обясняват от полицията.

Вследствие на инцидента десетки хора – служители и клиенти на банката, са получили изгаряния. Видеото е направено от пет охранителни камери и на тях се вижда как ужасени те бягат от пламъците. Вижда се и как Нур Ислам стъпва в локвата бензин и изглежда, че умишлено се самозапалва. Всъщност той е получил най-значителни изгаряния по тялото – около 60%, след което е прекарал четири месеца в болница.

От банката са заявили, че причинените щети са за 2,5 милиона долара. На мъжа са повдигнати 108 обвинения, като е оправдан по 33 от тях. Адвокатът му заявил, че Нур Ислам признал, че е подпалил банката, но не е възнамерявал да нарани никой. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.