Ако вината му бъде доказана, законът предвижда затвор от 2 до 8 години и глоба

Постоянен арест за приятеля на фолк изпълнителката Софи Маринова. Тодор Давидов, известен с прякора Гринго, е задържан по обвинение в съучастие в изнудване на бизнесмен от Айтос за сумата от 50 000 лева.

Заедно с него е задържан и Стефан Сливков.  Според обвинението Гринго подтикнал Стефан Сливков да заплаши бизнесмена, че ще убие него и членовете на семейството му.

Жертвите на изнудване в интернет скочиха с 11,4% за година

Приятелят на Софи Маринова дори му давал съвети какви думи да употреби при отправянето на заплахите.

Осигурил телефон и сим карти, от които да се осъществи изнудването. Бизнесменът обаче подал жалба в полицията. Бил посъветван да даде 5000 лева - белязани пари, на точно посочено място. Така Сливков бил задържан. Гринго отрича участие в престъплението.

Пред съда Софи Маринова поиска да бъде конституирана като защитник на Гринго, но съдът не разреши. Обясни, че през изминалата седмица претърпяла хирургическа операция в бургаска болница. Изписана била в четвъртък, а Гринго бил постоянно с нея.

Изнудват Ива Екимова в интернет

Защитата му поиска да бъде пуснат под парична гаранция защото нямало доказателства за извършено престъпление от него, а Гринго и Софи Маринова имали предстоящи участия на музикалната сцена. Въпреки това съдът постанови най-тежката мярка-задържане под стража. Ако вината му бъде доказана, законът предвижда затвор от  2 до 8 години и глоба.

Преди година Гринго и Софи Маринова се изповядаха пред Лора Крумова в общо интервю.

За бурната им връзка и бурните им характери, както и точно с какво се занимава той гледайте във видеото. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.