Полицията окупира ромска махала, за да издирва нападателите

Трима горски служители бяха пребити, докато опитвали да пресекат незаконна сеч. Случаят е от град Баня, където жандармерия и полиция издирват нападателите.

ЖЕСТОКА САМОРАЗПРАВА: Защо горски служители бяха пребити с камъни и колове?

Полиция окупира ромската махала на глада. Всички улици са блокирани. Криминалистите влизат от къща в къща. Проверява се и всеки автомобил, който влиза в махалата.

Млад мъж е пребит до смърт с дървени колове

Седем горски служители и три автомобила снощи са изпратени по сигнал за незаконна сеч край моста на река Стряма. Лесничеите виждат три каруци, натоварени с дърва. Две от тях успяват да избягат, но лесничеите спират третата. В същия момент ги нападат с камъни и колове.

Горски служители на протест заради пребити свои колеги

Подкрепление от 30 души от махалата също се включват в побоя над горските. Два от служебните автомобила са изпочупени. При нападението са ранени трима служители. До обяд пострадалите стражари даваха обяснения в полицията. На излизане отказаха коментар.

Мъже пребиха с камъни и колове двама горски служители

За да открият нападателите, полицията и жандармерията блокираха махалата. Щателно претърсваха всяка къща. В махалата упорито мълчат кой е нападнал горските. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.