За целта са предвидени общо 80 млн. лв.

Властта обяви, че държавата е готова за зимата. Общо 80 милиона лева са предвидени за  почистване на пътищата. При по-лека зима икономисаните средства ще отидат за ремонти.

Първият сняг преди седмици хвана неподготвени шофьорите, въпреки предупрежденията на Пътната агенция. За да не изпадаме в ситуации като тази от Пътна полиция съветват да сменим летните гуми със зимни. Регионалното министерство пък призоваха да имаме култура на шофиране, а чистеното на пътищата да оставим на тях.

Вещае ли топлата есен люта зима? (ВИДЕО)

„На 27 този месец правим анализ по областни пътни управления за наличието на техника. Над 3000 машини са в готовност за предстоящия зимен сезон”, заяви Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Режимът за пълна готовност за зимната поддръжка започва от 1 ноември. А държавата вече се похвали с перфектна организация. Доказала го бързата реакция след последните снеговалежи.

„Трябва да дадем добри пример от преди 2 седмици, бяха затворени проходи и асфалта беше изчистен още до няколко минути”, каза още министър Нанков.

И обеща. Всеки спестен милион да отиде за заличаването на лунните пейзажи по родните пътища.

Проходите „Троян-Кърнаре” и „Петрохан” са затворени за движение (ВИДЕО+СНИМКИ)

И още на тема пътища. Задръстванията по пътя за Летище София продължават. 400-метровата отсечка на булевард „Брюксел”, която вече повече от половин година затруднява движението, трябваше да бъде пусната на 18 октомври, както виждате срокът не е спазен.

За строежа на моста, който ще свързва булеварда директно с Терминал 2 отговаря Министерството на транспорта. Оттам ни отговориха, че удължават срока до края на декември. Или иначе казано тапите сутрин и вечер ще продължат още 2 месеца. Затова да си приготвим търпението. Цялата пътна връзка, включваща платната и моста ще бъде готова през февруари догодина. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.