"Заделени са и 100 млн. лева за заплати на военнослужещите", заяви той

„Не приемам приказки за стачки и бунтове. Армията не е детска градина”, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Това недоразумение, което днес беше раздухано по медиите изисква изяснение”, заяви министърът.

Напрежение сред пилотите в авиобаза „Граф Игнатиево”

Той увери, че между ръководството на Министерството на отбраната, ВСС и „Граф Игнатиево” винаги е имало нормална комуникация.

„Да, проблеми с авиацията има. Знаете становището ни. Първо ремонтът и модернизация на съществуващите ни самолети и успоредно с това закупуването на нов изтребител. Нов изтребител, а не стари самолети”, подчерта той.

АРМИЯТА НА РЪБА: Ниски заплати и летателни часове под санитарния минимум

Каракачанов обясни, че за двигателите, които са доставени, касаеше въпроса на ръководителя на авиобазата, има сключен договор от предишното ръководство на министерството, в който се описани изкисванията.

„Не може да нарушим този договор и той се спазва точно. Основната ни грижа е животът на летците. Не може да рискуваме да приемем двигатели без всичко по договора да е изпълнено точно, след което да се случи нещо непоправимо”, изтъкна вицепремиерът. Той бе категоричен, че човекът е най-голямата ценност в армията.

СИГУРНОСТТА НА НЕБЕТО НИ: Военната ни авиация - без основен консуматив

„Заделени са и 100 млн. лева за заплати на военнослужещите, които не са вдигани от 2013 г. Искаме да мотивираме личния състав чрез заплащане и нова техника”, каза още Карачанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.