От БСП обвиниха ГЕРБ в злоупотреби, а управляващите нарекоха критиките „безпочвени”

Бедственото положение доведе до размяна на реплики между опозиция и управляващи. От БСП обвиниха ГЕРБ в злоупотреби при разпределянето на парите за бедствия и аварии. А управляващите нарекоха критиките „безпочвени” и „нелогични”.

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Три жертви на наводненията в Бургаско (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бог да прости, има трима загинали в наводнението. 150- 160 литра на квадратен километър, има свличане на земни маси, там са силите на АПИ, Гражданска защита, така че не можем да върнем човешкия живот, но с другото по най-бързия начин ще се справим”, заяви Бойко Борисов.

„Повдигаме този въпрос от Мизия поне. 3-4 години нищо. Искахме единен орган за следене на язовири, имахме информация за проблемни места, където не се вземат мерки. Моля ви проверете как се разпределят парите за бедствия и аварии при правителството на Борисов. Ще излезе интересна информация. Къде отиват, кой ги усвоява... нека да проверим това, защото всяка година си отиват хора, загиват. Това не може да продължава”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Наводненията през погледа на хората (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не знам на какво се основават тези твърдения на г-жа Нинова, но не смятам, че са логични и обосновани. Има ясен механизъм за предоставяне на средства на общини, на областни управи в случаите, когато има подадени проектни предложения към Фонда по бедствия и аварии.  Не е редно в момент, когато всички органи и институции са координирани да действат за това да се овладее ситуацията, да се хвърлят безпочвени обвинения”, заяви Ивелина Василева, депутат от ГЕРБ и бивш министър на околната среда и водите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.