Българите все по-убедително избират родния сериал пред турската поредица по конкурентната телевизия по същото време

Четвърти сезон на най-успешния български медицински сериал “Откраднат живот” продължава да печели все повече фенове и се налага като предпочитания от зрителите на възраст 18-49 години избор пред турската поредица на втората по гледаемост телевизия bTV по същото време. Най-значима е разликата сред активното градско население, където делът на NOVA e 36.4, а разликата с конкурентната телевизия - 64% в полза на NOVA.

Новият сезон бележи и рекорд спрямо собственото си представяне през предходните три сезона сред активното население в страната.

По темата

“Откраднат живот: Чуждо тяло” отбелязва изключителни резултати не само в праймтайма на NOVA, но и онлайн. Над 2,4 милиона видео гледания са регистрирани в онлайн платформата NOVA PLAY и по време на лайфстрийма от старта на новия сезон. Повече от 110 000 са феновете на страницата на сериала във Facebook, голяма част от които активно следят и коментират случващото се в ефира.

Участието на някои от най-големите звезди от българското кино и театрална сцена, силният сюжет и качеството на заснемане превърнаха “Откраднат живот“ в една от най-обичаните родни продукции през последните години. За 4 сезона и 166 епизода отделението на МБАЛ “Св. Кирил“ посрещна десетки емблематични актьори, които влязоха в ролята на лекари и пациенти със сложни медицински казуси. Част от звездния каст в момента са обичаните актьори Юлиан Вергов, Йоана Буковска-Давидова, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева,  Дария Симеонова, Димо Алексиев, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова, а личните и професионални истории на героите им продължават да вълнуват зрителите.

Междувременно, през ноември феновете на най-успешния български медицински сериал ще имат възможността да се срещнат с любимите си актьори на специално събитие, което ще се проведе на 11 ноември от 17.00 ч. Почитателите на "Откраднат живот" ще чуят най-интересното от продуцента и звездите на хитовата продукция, ще могат да зададат своите въпроси, да получат автографи и да се снимат с любимите си звезди.

 С “Откраднат живот” NOVA затвърди подкрепата си за качествените български филми на всички платформи и сложи основите на нова за страната тенденция на завръщане на интереса към родното кино. Още няколко български премиерни сериала, сред които е и “Дяволското гърло”, ще изненадат зрителите в ефира на NOVA през следващата година.

Актуални новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново в NOVA PLAY.