Присаждането на матка в най-скоро време ще стане достъпно и за представителите на силния пол

"Благодарение на трансплантологията мъжете ще могат да раждат деца буквално от утре. Присаждането на матка в най-скоро време ще стане достъпно както за мъжете, така и за жените". Това заяви президентът на Американското дружество за репродуктивна медицина Ричард Полсън, цитиран от РИА „Новости“ и БГНЕС. 

Бебе-гигант се роди в Пловдив (СНИМКА)

Специалистът очаква, че търсенето на подобен вид операция ще бъде значително и свързва това с увеличаването на броя на трансгендерите и голямата популярност на смяната на пола чрез хирургическа намеса.

Американка роди бебе, тежащо 6,5 кг (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Вие можете да направите това още утре. Има определени сложности, но не виждам никакви сериозни проблеми, които биха могли да направят тази процедура невъзможна“, заяви медикът на ежегодния конгрес по репродуктивна медицина в Сан-Антонио, щата Тексас.

Колко време се чака за финансиране на инвитро процедура?

Полсън отбеляза, че притежателите на присъдена матка ще могат да раждат само чрез Цезарово сечение. Освен това по време на бременността подобни пациенти ще трябва да преминат и курс по хормонална терапия.

Защо 60-годишна жена реши да има трето дете?

Към днешна дата са известни девет успешни операции за присаждане на матка. За водещи специалисти в тази област се смятат шведските лекари. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.