Това предвижда нов закон, който влезе в сила в събота

Деца под 10-годишна възраст вече имат право да ходят на лов със собствено оръжие в американския щат Уисконсин. Това предвижда нов закон, който влезе в сила в събота – само две седмици след масова стрелба в църква в Тексас, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

Най-смъртоносните стрелби в САЩ в последните години 

Редица американски щати не забраняват на деца да ловуват под надзора на възрастни. Много обаче ограничават лова на по-големи животни, като елени или мечки, който може да се извършва само от деца на 12 г. или по-големи, в зависимост от щата.

Адвокатът на Йоан Матев: По оръжието няма негови отпечатъци (ВИДЕО)

Според новото законодателство на Уисконсин се премахва ограничението за навършени десет години, позволявайки по този начин на всяко дете да ловува със собствено оръжие, придружавано от обучен възрастен. Децата ще могат да използват свои оръжия, а не да споделят едно със своя родител или надзорник, каквото е правилото в някои щати. Те също така ще могат да ловуват едър дивеч.

Неизвестен откри стрелба по пешеходци в Ница

Законът влиза в сила в началото на годишния 9-дневен период за лов на елени в щата.

Американската Национална асоциация на носещите пушки и Асоциацията на ловците на мечки в Уисконсин са сред вносителите на закона, тъй като според тях той ще позволи на родителите да предават ловните традиции на бъдещите поколения.

26 са жертвите след масовата стрелба в църква в Тексас

Според негови противници обаче децата под 10-годишна възраст са прекалено малки, за да боравят с опасни оръжия, дори и съпровождани от възрастен.

Същевременно масовите стрелби в САЩ продължават. В рамките на последните два месеца имаше два големи инцидента с десетки жертви. Стрелец уби над 20 души в църква в Тексас на 5 ноември, включително осем деца. Пет седмици по-рано 58 души бяха убити от стрелец по време на концерт на открито в Лас Вегас.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.  

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес