Полицията е влязла в съприкосновение с 200-300 младежи

Най-малко 30 души бяха задържани при безредици в Брюксел. Те бяха предвизвикани от младежи, които се събраха да видят рапър Вергас (Vargasss).

Полицията е влязла в съприкосновение с 200-300 младежи, които са привърженици на рапъра, който стана популярен от френските социални мрежи.

Полицаи са опитали да разпръснат неразрешеното струпване на хора, но са били нападнати и са се изтеглили до пристигането на подкрепления. Съобщава се за изпочупени магазини и автомобили. Самият рапър също е сред задържаните. 

През почивните дни приблизително същия брой младежи предизвика размирици в друго централно столично пространство, след като Мароко се квалифицира за следващото световно първенство по футбол. Полицията тогава се намеси незабавно и според очевидци е действала грубо.

Разследването по този случай продължава със съмнения, че сред младежите е имало чужденци подстрекатели. Тогава също бяха нанесени големи материални щети с унищожаването на магазини и офиси, паленето на автомобили и изтръгването на пътни знаци и светофари.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.