Поради големия интерес към концерта с музика на Джон Уилямс на 7 декември, Фортисимо Фамилия обявява още една дата - 8 декември, отново в зала България.

Маестро Максим Ешкенази пристигна в България, за да се включи в репетициите за два големи концерта от зимния цикъл на Фортисимо Фамилия - "Музиката на Джон Уилямс".

След великолепно начало с "Лешникотрошачката" на Чайковски пред пълна зала "България" и над 100 правостоящи деца и родители, семейният фестивал за класическа музика Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония вече се готвят за космическо-приключенска сага с музиката на големия съвременен композитор Джон Уилямс. Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди "Оскар".

Едва ли има дете или пораснал любител на виртуозната филмова музика, които да не искат да чуят на живо, при това в изпълнение на цял симфоничен оркестър, култовите теми от филмите, с които расте поколение след поколение - "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Джурасик парк", "Сам вкъщи", "Супермен" и "Извънземното".

Диригент на двата концерта, които ще видим в зала "България" на 7 и 8 декември, ще бъде Максим Ешкенази. Маестро Ешкенази работи с Фортисимо Фамилия пета поредна година: мини-епоха, в която над 200 концерти на Фортисимо Фамилия успяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика.

След празничните семейни концерти с музиката на Джон Уилямс, Фортисимо Фамилия продължава през 2018 г. с пет концерта в зала "България". Пълната програта на фестивала може да видите ТУК

Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлайн от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала "България".

Фортисимо Фамилия се провежда, благодарение на Софийска филхармония и Фондация "Америка за България".

Медиен партьнор на фестивала е NOVA.