Военното министерство мобилизира 94 мобилни групи, които да са в готовност да помогнат при необходимост

МВР предприе спешни мерки заради очакваните обилни валежи. А министерството на отбраната мобилизира 94 мобилни групи, които да бъдат в готовност да помогнат на хората, ако се наложи. Причина за извънредните мерки е прогнозата на синоптиците за значителни валежи в Западна България и Родопската област. 

ЦИКЛОНЪТ "ФИЛИП": От петък - силни дъждове и риск от преливане

"Предприели сме превантивни мерки предвид очакваните обилни валежи. Задействан е планът за частта, свързана с наводнения, съгласно Закона за защита при бедствия", заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

Какво време ни очаква през декември? (ВИДЕО)

"Превантивно изпращаме гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, за Перник, Благоевград и Кюстендил. Там ще има щабове, които той ще координира. За София остава главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и кметът Йорданка Фандъкова. За Смолян, Пловдив и Пазарджик заминава зам.-министър Балабанов, а в Кърджали и Хасково - старши комисар Асен Игнатов, заместник директор на Главна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", разясни министър Радев. 

СЛЕД СТУДА: Къде температурите скачат до 20 градуса?

"Язовирите се поддържат съгласно указанията, критичните участъци се наблюдават. На първо място ще се наблюдават критичните участъци. На второ място – нашите екипи да бъдат допълнително подготвени с чували, пясък допълнително, където е необходимо, за да можем да реагираме", заяви гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.