Пародийна картина стана атракция на международен арт фестивал

Американският президент Доналд Тръмп се премени в трикото на Жената Чудо и победи Ким Чен Ун. Това всъщност е сюжетът на картината, която се превърна в най-голямата атракция на международния арт фестивал „Арт Базел”.

Пародийната картина е дело на известния поп-арт сюрреалист Питър Сол, който не за пръв път превръща политическите си възгледи в част от цветните си платна.

Освен „Президентът Тръмп се превръща в Жената чудо”, на показ по време на панаира ще бъдат изложени още произведения на Рой Лихтенщайн и картина на абстрактния експресионист от Холандия Вилем де Кунинг от 1979 г., която понастоящем се оценява на 35 млн. долара. Предполага се, че именно това ще е най-скъпото произведение на изкуството, което ще бъде част от тазгодишния арт панаир, наложил се като основен център за търговия на изкуство.

„Арт Базел Маями Бийч” ще продължи до 10 декември. В това време десетки хиляди артисти, галеристи и любители на изкуството ще могат да посещават аукциони, паралелни изложби, панаири и много други събития.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес