Разследване на Генка Шикерова търси отговорите в Темата на NOVA тази неделя в 19.20 ч. след централните новини

Година след трагедията в Хитрино потърпевшите все още чакат пари за ремонт на къщите си, а дворовете им приличат на строителни площадки. За възстановяването на Хитрино бяха отпуснати 5 милиона лева през социалното министерство и още над 2 милиона лева дарения, чрез БЧК. Никой от пострадалите обаче не смее да се оплаче. Екип на NOVA тръгва по пътя на документите и правилата за харченето на парите.

По темата

Разследване на Генка Шикерова в Темата на NOVA показва как са разпределени помощите за пострадалите хора. По какъв критерий са избрани тези, на които са раздавани пари и използват ли се даренията като инструмент за контрол над хората. Разследването разкрива още дали има двойно финансиране за един и същи ремонт и защо на пострадалите не са раздадени копия от договорите за помощи.

“Парите за Хитрино се превърнаха не в средство за разрешаване на проблем, а в инструмент на контрол и влияние”, коментира журналистът на NOVA Генка Шикерова.

 За страха, че за различно мнение можеш да бъдеш наказан, за зависимостта и за живота през зимата в Хитрино не в къщи, а на строителни площадки – разследване на Генка Шикерова в Темата на NOVA тази неделя в 19.20 ч., веднага след централните новини.