Денят на Дисни пo NOVA подарява коледен дух и много приключения

Вълшебствата на Дисни и пет хитови премиери завладяват ефира в Деня на Дисни по NOVA – утре, 26 декември. Филмовият маратон във втория ден на Коледа ще зарадва и малки, и големи с премиерните за българския ефир заглавия – "Коледа с Олаф", "Мъпетите 2", "Отвътре навън", "Утреландия", "Александър и безкрайно лошият ден", а финалът вечерта е с любимата на всички анимация "Замръзналото кралство".

Празничните приключения на 26 декември в ефира на NOVA открива още в 9.30 ч. Джордж Клуни с премиерното заглавие "Утреландия". Героят му Франк се впуска в опасно пътешествие, за да разкрие тайните на загадъчно място накъде във времето и пространството. Премиерно в 12.30 ч. "Мъпетите 2" тръгват на турне в големите европейски зали в Берлин, Мадрид, Дъблин, Лондон, а неприятностите ги следват навсякъде. Скоро Кърмит дори попада в затвора, тъй като мъпетите се оказват въвлечени в мрежата на международен престъпник. В 14.40 ч. премиерната анимация "Отвътре навън" отвежда зрителите на най-невероятното от всички места – вътре в съзнанието. В хитовата лента 11-годишната Райли трябва да забрави досегашния си живот и да наблюдава чувствата си – Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга, които живеят в Главокомандването.

По темата

Премиерата "Замръзналото кралство: Коледа с Олаф" от 16.40 ч. е сред акцентите в Деня на Дисни по NOVA. Изцяло новият 21-минутен късометражен филм връща на екран любимите герои, които зрителите за първи път видяха в "Замръзналото кралство". Във втората част Олаф и северният елен Свен се отправят на весело приключение, за да открият и покажат на приятелите си Елза и Анна най-добрите традиции за Коледа. Режисьори са носителите на "Оскар" Кевин Дитърс и Стиви Уермър, продуцентът Рой Конли също е отличен с "Оскар" ("Героичната шесторка").

Премиерната комедия "Александър и безкрайно лошият ден" от 17.00 ч. е следващото заглавие в Дисни маратона, а кулминацията в 20.00 ч. по NOVA е хитовата анимация "Замръзналото кралство". В ледената филмова приказка пророчество е сковало едно кралство във вечна зима, а Ана, Кристоф и еленът Свен се отправят на пътешествие, за да спасят кралството. "Замръзналото кралство" не само е отличена с два "Оскара" и един "Златен глобус", но и се превърна в най-успешната и касова анимация на всички времена.

Непосредствено преди Деня на Дисни, от 22 декември зрителите имат възможност да спечелят и страхотни тематични награди на Facebook страницата на NOVA. Не пропускайте хитовите заглавия на 26 декември – Деня на Дисни по NOVA.