Причината - зоокътът в града не разполага с условия за раждане и отглеждане на малкото

12-годишната бременна лъвица Рая ще бъде транспортирана от екип на „Четири лапи" от Разград в София. Причината - зоокътът в града не разполага с условия за раждане и отглеждане на малкото. Заедно с нея в София ще дойде и нейният партньор Хектор. Очаква се транспортирането да бъде извършено във вторник, 19 декември, съобщиха от „Четири лапи”.

Лъвът Асен от зоопарка в Разград вече е в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рая е родена в зоопарка в Разград през 2005 г. и продадена на русенски бизнесмен малко след това. След влизане в сила на Закона за защита на животните през 2008 г. и налагането на забрана частни лица да отглеждат големи котки, Рая е върната в зоокъта в Разград, където е използвана за разплод.

Първа разходка за три малки лъвчета (СНИМКИ)

Съгласно споразумението с общината, освен за Рая, Хектор и Асен, „Четири лапи" ще се погрижи и за малките Терез и Масуд, които бяха родени в началото на септември и изоставени от майка им веднага след раждането. В момента за тях се строи специално заграждение в спасителния център за големи котки Фелида в Холандия. Тримесечните лъвчета се превърнаха във всеобщи любимци, след като бяха спасени от местни доброволци и лечението им беше поето в столична ветеринарна клиника благодарение на организацията "Дивите животни". 

Четири редки бели лъвчета се родиха на Световния ден на лъва (ВИДЕО)

Решението дали Терез и Масуд да бъдат изпратени в Пазарджик предстои да бъде гласувано този четвъртък от Общинския съвет в Разград. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.