Заподозрените са нападнали горските с брадви

Четирима жители на Роман заподозрени за нападение срещу служители на Регионална дирекция на горите /РДГ/- Берковица, са задържани от полицията, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР във Враца.

СЕМЕЙНИ ВРЪЗКИ: Шеф на горско стопанство разреши на баща си незаконна сеч (ВИДЕО)

Секачи унищожиха 180 декара гора край София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Горските служители са подали сигнал вчера в районното управление на МВР в Роман, че са нападнати с брадви и мачете от неизвестни лица в стопански двор в село Струпец. Един от нападателите хвърлил мачете по служебния автомобил на горските и повредил предното стъкло, а след това всички избягали с лек автомобил.

Откраднаха номерата на колата на служител на ИАРА, хванал нарушители (ВИДЕО)

Сезират прокуратурата за незаконна сеч в огромни размери

Изпратеният на място полицейски екип установил, че по-рано през деня в местността "Липов дол" край Струпец двама служители на РДГ забелязали лица, които превозват дърва за огрев, натоварени в конска каруца. При извършената от тях проверка за произхода на дървата, неизвестните лицата ги заплашили със саморазправа, а един от служителите произвел изстрел във въздуха със служебно оръжие, след което бракониерите избягали. Малко след това в стопанския двор край селото горските служители били нападнати.

Край Калофер спасиха мече от бракониерски капан (ВИДЕО)

Бракониери тероризират рибарите на язовир "Огоста"

Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа четирима от нападателите, които са жители на Роман. Работата по случая продължава, като е образувано досъдебно производство, допълват от ОДМВР-Враца. Случаят е докладван в Районна прокуратура в Мездра.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.