Той го поиска след гостуване в предаването „Здравей, България” на представители на „Юлен”

Тома Белев поиска право на отговор след участието в предаването „Здравей, България” на представители на „Юлен" заради решението за строителство на втори лифт в Банско.

Асоциацията на парковете в България е сдружение в обществена полза за опазване и развитие на защитените територии и зони в България. Цялото ни недвижимо и голяма част от движимото имущество е предоставено безвъзмездно за ползване на дирекциите на природните паркове, защото държавата не отделя необходимите средства за тяхното нормално функциониране”, се казва в отговора.

Какво ще се строи в Пирин? Говори концесионерът (ВИДЕО)

„В изявлението си „Юлен” АД  споменава срамния и неуспешен опит на правителството „Орешарски” да завладее организацията ни, за да може концесионерът в Национален парк „Пирин” да получи екологичния европейски сертификат ЕМАС”. 

„Определяме като неуспешен, доколкото Асоциацията продължава да съществува, Министерството на околна среда отказа да издаде сертификата, а „Юлен” АД загубиха във Върховния административен съд  делото срещу решението на екологичното министерство”.

„Съдът установи „По делото са налице доказателства за извършвани от „Юлен” АД нарушения, установяващи трайна тенденция към неспазване на нормативната уредба по околна среда и незачитане на екологичните изисквания, а именно: влезли в сила наказателни постановления, заключителни актове от проверки на прокуратурата, сигнали за нарушения от неправителствените организации, доклади-становища от контролните органи”, се казва в отговора. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.