Гледайте комедията “Духът на бала” от 13.00 ч. и фентъзито “Алиса в страната на чудесата” от 14.45 ч. по NOVA

Призраци и приказни сюжети завладяват ефира с филмите в съботния следобед по  NOVA. Кино маратонът започва в 13.00 ч. с приключенията на звездата от сериала “ Сладки малки лъжкини” Линдзи Шоу в комедията “Духът на бала”. Лентата разказва за необичайната история на най-известното момиче в гимназията, което за нещастие умира от токов удар. Единствената възможност за Амбър да отиде в Рая е да помогне на най-непопулярното момиче в училището да се превърне в кралица на бала. Двете разполагат само с една седмица, но нещата не се развиват точно по план.

В 14.45 ч. световноизвестният режисьор Тим Бъртън кани зрителите фантастично приключение в режисьорската му версия на фентъзи филма “Алиса в страната на чудесата”. Отличената с две награди “Оскар” лента използва герои, сюжетни елементи и основни теми от книгите на Карол, но Бъртън издига историята до нови висоти – главната героиня е една пораснала Алиса, завърнала се в света, който е посетила като дете. “Страната на чудесата” се е превърнала в “Долната земя”.

Джони Деп изпълнява ролята на Лудия шапкар, а Миа Уашиковска (“Амелия”) – на деветнайсетгодишната Алиса, завърнала се в чудатия свят, в който за първи път попада като малка, и преоткрила приятелите си от детството – Белият заек (Майкъл Шийн), братята Туидъл, Сънливеца, Гъсеницата и Чешърския котарак. Алиса предприема едно фантастично пътуване, за да открие истинската си мисия в живота и да прекрати деспотичното управление на Червената кралица (Хелена Бонъм Картър).

Не пропускайте развръзките в комедията “Духът на бала” от 13.00 ч. и фентъзито “Алиса в страната на чудесата” от 14.45 ч. по NOVA.