Актрисата бе сред подписалите се в отворено писмо в защита на „настойчивия флирт”

Френската актриса Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие след протестите във връзка с подписано от нея отворено писмо, заради което бе критикувана, че се отнася лекомислено към престъпността, предаде БТА.

Сто известни французойки - с писмо в защита на настойчивия флирт

„Приветствам всички онези, които са били жертви на сексуално насилие и може да са се почувствали засегнати от отвореното писмо, публикувано във в. „Монд”, се казва в нейно заявление пред в. „Либерасион”.

Стотици актриси събират пари срещу сексуалното насилие

„Поднасям извиненията си пред тях. Подписах петиция, публикувана в „Монд”. Обичам свободата. Не ми допада, че днес всеки се чувства в правото си да е в ролята на арбитър, да осъжда, и че изобличаването в социалните мрежи може да доведе до наказания, оставки и понякога до медийно линчуване. Но не извинявам нищо и никого. Не се изказвам относно вината на тези мъже, защото нямам нужната за това квалификация. В отвореното писмо не се споменава, че сексуалният тормоз е нещо хубаво. В противен случай нямаше да го подпиша”.

ИЗПОВЕДТА НА САЛМА ХАЙЕК: Харви Уайнстийн е чудовище

Филмовата знаменитост допълни, че подкрепя отвореното писмо, подписано от около 100 известни актриси, писателки, изследователки и журналистки, за да отхвърлят „пуританството”, появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Те искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си