Големият проблем обаче си остават междублоковите улици

Зрители ни сигнализираха за недобре почистени улици в сутрешните часове и затруднено движение по автомагистрала "Струма". А в София 166 машини чистиха улиците.

Традиционно при снеговалеж най – трудно е сутрин и за колите в трафика, и за снегорините.

„Знам, че всички са специалисти по зимно поддържане. Няма как всички 20 000 км да бъдат на асфалт и да бъдат изсушени. Затова се казва че пътищата са на зимни условия”, коментира инж. Дончо Атанасов от Агенция „Пътна инфраструктура”.

ЗИМАТА СЕ ЗАВЪРНА: Каква е пътната обстановка в страната? (ВИДЕО)

„Нашата бригада отговаря за „Тракия” –от Моста на влюбените, НДК до „Църна маца” и обратно и бул. „Брюксел”, обяснява Николай Николов, шофьор на снегорин.

Качваме се в снегорина – работното място на Николай от 6 години.

„Снегът няма работно време. Сутринта имаше рискова ситуация, заради заледяването. Бяхме го закъсали с бул. „Брюксел”, с новото парче, тъй като там е по-високо и много замръзва”, разказва Николай Николов, шофьор на снегорин.

Снегът затрудни движението по АМ „Струма” и на „Петрохан”

А големият проблем си остават междублоковите улици. Но не, защото са малки.

„Включена е малогабаритната техника. Проблем са, ако има паркирани от двете страни автомобили”, обяснява Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

9 тона смес се събира в един снегорин. При неизвънредни ситуации това е достатъчно, за да се обработи „Цариградско шосе” в двете посоки по два пъти. И през нощта снегорините остават на пост. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.