Първата ни ракета се класира за осминафиналите на първенството

Световният номер 3 Григор Димитров се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи руснака Андрей Рубльов с 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 в мач от третия кръг на турнира.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Двамата тенисисти играха при тежки условия, като температурата в Мелбърн в един момент достигна 42 градуса.

Все пак Гришо показа характер и класа, за да се нагоди по-добре към жегата и да стигне до крайния успех след 3 часа и 4 минути игра.

Федерер се класира за третия кръг на "Australian Open"

"Физически се чувствам много добре. Жегата не ме уплаши, което е добър знак. Просто трябва да бъда спокоен и концентриран", сподели Григор Димитров след успеха си над Андрей Рубльов в четири сета в мач от третия кръг на Аустрелиън Оупън.

Гришо излиза срещу квалификант в началото на Australian Open

"Това са най-важните мачове за мен, когато нещата не се получават, но въпреки това намирам начин да спечеля. Той е невероятен играч, победи ме доста убедително на Ю Ес Оупън. Знаех какво да очаквам и какво трябва да направя, но някои неща в играта ми не работят в момента. Радвам се, че стигнах до победата", сподели Гришо в интервюто след срещата.

След днешната си победа той се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне победителя от двубоя между местния любимец Ник Кирьос и финалиста от 2008-ма година Жо-Вилфред Цонга, които играят по-късно днес.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.