На поста си остава чиновничката, за която се твърди, че е знаела за нарушенията

Нови уволнения заради насилието над деца с увреждания в Габрово. От днес дисциплинарно е отстранена и ръководителката на центъра от семеен тип. Маринела Лазарова обяви, че ще оспорва отстраняването си в съда. 

Три дни след скандала на поста си остава чиновничката от Община Габрово, за която публично се твърди, че е знаела за нарушенията, но не е предприела нищо повече от година. 

Уволниха председателката на Агенцията за закрила на детето

В четвъртък за пореден път кметицата на Габрово заяви, че е видяла този клип за първи път на 15 януари. А според ръководителката на дома, клипът е показан в общината още в средата на декември по-миналата година на ресорната директорка Даниела Василева. 

Самата Василева отрича да е гледала клипа, въпреки че на прожекцията е имало свидетел – авторката на записа, която по онова време била социален работник в "дома на ужасите".

Скандални видеозаписи разкриват насилие в дом за деца с увреждания 

Освен доклади от контролиращите държавни агенции и от екипа на омбудсмана Мая Манолова, по случая ще се произнесе и прокуратурата. Остава и заявката на кметицата на Габрово Таня Христова.

"Ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е позволил да укрие тази информация. 
Уволнената ръководителка на дома на ужасите съжалява, че е докладвала за насилието само устно. Обвиненията й към общинската директорка са на принципа "дума срещу дума"
, категорична беше Христова.

Кметът на Габрово: За мен е недопустимо поведението на жените от дом "Хризантема"

А според заместник-омбудсмана Диана Ковачева именно липсата на чуваемост обрича на безнаказана агресия децата не само от дом „Хризантема”в Габрово. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.