Той предизвика редица скандали в последните няколко години

Архимандрит Дионисий, който заплаши с анатема всички, гласували за Истанбулската конвенция и със забрана да влизат в църква, е предизвикал редица скандали в последните няколко години

Отец Дионисий: Да се забрани на премиера и министрите да влизат в църква

Той си навлече не една и две критики през годините - покрай избирането му за епископ, стъпката преди митрополит, през оглавяването на "Александър Невски" и изгонването на мирянин от охраната в храма.

Помните вероятно и зарята за Великден през 2016 година - негова идея. Той нарече и либерална сган всички защитници на конвенцията, която предизвика протести. Във фокуса на медиите беше и златният му дом. Той е участвал и при раздаването на архонтски титли.

Дионисий за зарята, смъртта на митрополит Кирил и БКП

Светият синод се разграничи от него, макар всички митрополити да са против конвенцията - и да организира молитви в храмовете срещу нея.

Преди две години беше свален като предстоятел на "Александър Невски". Миряните го обвиниха, като заявиха, че кичът и светският дух нямат място в духовното.

Неестествена смърт ли е достигнала митрополит Кирил?

"Дионисий е болен от кич и трябва да бъде излекуван", коментираха преди близо две години противници на архимандрита.

Повод за това е зарята на Великден пред "Александър Невски", която учуди митрополитите. Тогава Дионисий се защити и попита защо да може заря за мутрите.

През май 2016 година неделната литургия завърши със скандал и изгонване на миряни. Едри богомолци избутаха младеж, задал въпрос на Дионисий.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.