Има ли възможност за компромисно решение?

Пореден протест за съдбата на Пирин. Протестиращите и тази вечер блокираха движението на Орлов мост.   Защо продължава недоволството и има ли възможност за компромисно решение? 

Природозащитници настояват за оставка на министъра на околната среда Нено Димов и отмяна на министерското решение от края на миналата година, което според тях дава зелена светлина за строителство в планината и изсичане на вековни гори.

17 града в България и 11 в чужбина - на протест за Пирин

Хората искат и разгласяване на реалните собственици на концесионера "Юлен", както и отмяна на решението от края на миналата година, което дава право на машабно строителство в планината. 

Част от хората, които живеят в планинските общини, настояват за развитие на туризма. Те се обявяват за запазване на решението от края на 2017 г. 

Днес и министърът на околната среда и водите Нено Димов коментира случая, като бе категоричен, че няма опасност от презастрояване в планината. 

Екозащитници отново внасят исканията си до правителството (ВИДЕО)

На другия полюс са част от жителите на планинските общини, които настояват за решение, което ще осигури инвестиции и ще подпомогне развитието на туризма и зимните спортове. Припомняме, че в началото на седмицата 15 неправителствени организации, сред които „Бъдеще за Банско”, изпратиха отворено писмо с искане за незабавна среща с премиера. Поводът - появилите се информации за „срещи на висши държавни чиновници с неправителствени организации, афиширащи се като зелени”.

Казусът с бъдещето на парк "Пирин" стигна до съда

Още по темата утре сутрин в "Здравей, България" от министъра по околната среда и водите Нено Димов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.