Това е първият финал в кариерата на тенисиста от Босна

Босненският квалификант Мирза Башич постигна голямата изненада на DIEMA XTRA Sofia Open 2018, след като победи водача в схемата Стан Вавринка със 7-6(6), 6-4 във втория полуфинал от надпреварата днес.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

В зала „Арена Армеец“ Башич показа характер, за да играе равностойно срещу носителя на три титли от Големия шлем и да бъде по-решителен и прецизен в решаващите моменти. В първия сет и двамата тенисисти бяха много стабилни на сервис и се стигна до тайбрек, в който Вавринка поведе с минипробив, но съперникът му го върна, след като се наложи с 8-6. Във втората част швейцарецът започна много агресивно и постигна пробив, но Башич отново бе солиден и на свой ред взе подаването на опонента си на два пъти, за да стигне до най-голямата победа в кариерата си след час и 24 минути игра.

Мариус Копил е първият финалист на тенис турнира в София (СНИМКИ)

По този начин Башич стигна до първия финал в професионалната си кариера, където ще се изправи срещу друг дебютант на подобно ниво – румънеца Мариус Копил, който по-рано днес победи Йосеф Ковалик с 6-4, 6-2. Финалът на турнира е утре от 17:00 часа.

Стан Вавринка се класира за полуфиналите в DIEMA XTRA Sofia Open

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.