"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка", разказа Галина Лачева

Жена, станал жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Засега ГЕРБ се отказва от Истанбулската конвенция

Писмото е подписано от „едва оцеляла от насилие жена”. Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

58% от българите, чули за Истанбулската конвенция, не я одобряват

Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това”, разказа Галина в „Събуди се”.

Два протеста срещу Истанбулската конвенция

„За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието”, смята Галина.

Тя изрази надеждата повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ може да бъде решение на един социален проблем.

„Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация”, заяви Галина Лачева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.