Гледайте фентъзито “Легенда за езерото” от 12.30 ч. и приключенската лента “Идалго: Океан от огън” от 14.40 ч.

Приключения и магия очакват зрителите с филмите в следобеда на празничния понеделник по NOVA. Една митична история, предизвиквала въображението на много поколения,  ще оживее в приключенското фентъзи “Легенда за езерото” днес от  12.30 ч. Филмът е екранизация по бестселъра на известния британски писател Дик Кинг-Смит, чиито книги са основа на хитовите комедии  “Бейб” и “Бейб в града”, а актьорският състав включва имена като Емили Уотсън, Дейвид Мориси, Крейг Хол и Браян Кокс. С тази лента режисьорът Джей Ръсел разказва една изпълнена с магия история за порастването и справянето с трудностите в живота. “Легенда за езерото” е приказка за малко момче на име Ангъс, което намира странно яйце на плажа. Ангъс разбира, че яйцето е вълшебно и съвсем скоро той се изправя пред необичайно митично създание, което кръщава Крузо. Двамата с новия си приятел се впускат в невероятно приключение, по време на което пазената от тях тайна ражда една легенда.

Кино маратонът продължава от 14.40 ч. с Виго Мортенсън, който се впуска в надпреварата на живота си в “Идалго: Океан от огън”. Лентата на режисьора Джо Джонстън е инспирирана от истинската история на легендата на Дивия запад Франк Хопкинс и включва в актьорския си състав имена като Омар Шариф, Луис Ломбард, ЗулейкаРобинъсн и Джей Кей Симънс. “Идалго: Океан от огън” разказва за провежданото всяка година от векове състезанието “Огнен океан” е достъпно само за най-добрите и породисти арабски коне. До 1890 г., когато един богат шейх кани американския каубой Франк Хопкинс и мустанга му Идалго да се състезават срещу най-добрите ездачи бедуини, някои от които са твърдо решени да попречат на чужденеца да стигне до финиша. За Франк “Огнен океан” се превръща не само във въпрос на чест и гордост, но и в борба за оцеляване, защото той и конят му се стремят да постигнат невъзможното.

Не пропускайте развръзката в приключенското фентъзи “Легенда за езерото” от  12.30 ч. и  приключенската лента “Идалго: Океан от огън” от 14.40 ч. днес по NOVA.