Актьорът издъхна на 77-годишна възраст

Почина актьорът Николай Николаев - Бате Николай. Тъжната вест съобщи синът му Стефан Николаев в социалните мрежи.

 

RIP #батениколай

A post shared by Stefan Nikolaev (@stefan.nikolaev) on

Актьорът си отиде от този свят на 77-годишна възраст. Преди дни той получи инсулт и беше приет в интензивното отделение на Първа градска болница.

СНИМКИ НА АКТЬОРА ВИЖТЕ ТУК

Николай Николаев е роден в Силистра. Син е на художника Стефан Николаев, внук на поп Никола, свещеник от Русе и родственик на Васил Левски, и брат на илюзиониста Васил Николаев- Орфи.

Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1965 г. в класа на проф. д-р Кръстьо Мирски. Звездата му изгрява с образа на Бате Николай в детското тв предаване „Сладкарница „Захарно петле“. Заедно с актьора Марин Неделчев влизат в трупата на италианския цирк „Нандо Орфей” и правят големи турнета като клоуни-фокусници. Участва в Коледна програма за телевизията - „Манежа на сънищата“, в която роля има и Елизабет Тейлър.

Актьорът смехотерапевт Бате Николай в нова роля

Бате Николай искрено вярваше, че смехът е лек за всяка болест. И лекуваше със своята смехотерапия най-малките пациенти в болница "Пирогов".

Клиника "Роко и Коко" създаде заедно с вече покойния актьор Марин Неделчев. И днес "Роко и Коко" отново са заедно, но в един друг свят.

„Мога да кажа, че си отиде една детска усмивка. В неговите очи, това съм виждал. Просто вдигаха децата за часове, емоцията се предаваше в децата”, разказва д-р Асен Меджидиев, началник УНГ и Спешно отделение в УМБАЛСМ „Пирогов”.

„Децата вярват на чудеса, за разлика от възрастните. Ако можеха и те да повярват, животът щеше да е много по-лек”, казваше приживе актьорът Николай Николаев.

 

Старшата сестра Росица Райкова ще запомни бате Николай не само с телевизионната сладкарница "Захарно петле", но и с раздадените усмивки за децата, за които се е грижела.

Затвор за нападателя на актьора Бате Николай

Тъжният в последните години, клоун, си отиде огорчен от днешна България.

„Аз си отивам омерзен от този свят. За 55 години трудов стаж, 30 от които в Народния театър „Иван Вазов”, 4 години като главен художествен ръководител на телевизията, пътуване в Италия, по цял свят съм плащал във валута за пенсия и когато 2002 година се пенсионирах, получих пенсия 130 лв.”, разказва приживе актьорът Николай Николаев.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките на големия ни актьор!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.