„Не беше предвидено да стрелям с пистолет”, обясни той

"Всичко ще стане ясно". Това каза лекарят, убил рецидивист, на излизане от ареста.

На въпрос дали наистина е наблюдавал крадеца половин час и не е потърсил полицията, както обявиха по-рано от прокуратурата, той отговори: „Истината ще излезе. Аз не съм престъпник, аз съм лекар”.

Според държавното обвинение лекарят е дебнал Жоро Джевизов-Плъха в продължение на половин час, преди да стреля по него, а след това се опитал да прикрие следите от извършеното престъпление.

Предишна жертва на убития крадец от Пловдив говори пред NOVA

Д-р Иван Димитров каза, че ще излезе и официално ще каже всичко. Той добави, че сърдечно благодари на всички хора, които са го подкрепили.

Вълна от протести в подкрепа на лекаря, убил рецидивист (ОБЗОР)

„Не пожалвам на никого това, което се случи. Аз не се чувствам престъпник. Над шест пъти са ме крали. Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това. Аз не съм убиец”, подчерта лекарят.

Д-р Димитров твърди, че крадецът е замахнал два пъти с нож и показа раните по краката си.

„Не беше предвидено да стрелям с пистолет”, обясни той и добави: „Всички страдаме от това, че имаме неуредици, които лека-полека се чистят”.

Прокуратурата: Лекарят, убил рецидивист, дебнал жертвата (ВИДЕО)

Медикът е направил пълни самопризнания. Срещу него са повдигнати две обвинения, но мярката му за неотклонение ще бъде изменена в "подписка". Димитров ще отговаря пред съда за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и незаконно притежание на оръжието и патроните, с които е застрелял крадеца. Пистолетът все още не е открит.

Ако бъде признат за виновен, д-р Димитров може да получи присъда от 8 години затвор.

Случаят предизвика вълна от протести в няколко града през последните дни. Хората се събраха в защита на д-р Димитров, с искане за свобода за задържания, както и промяна на закона така, че да самозащитата да не се смята за убийство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.