В съобщение до медиите от там обясняват, че с фирмата на Гинка Върбакова има сключен само предварителен договор

От Светия синод съобщиха тази вечер, че не са сключвали окончателна сделка с фирмата „Инерком” за отдаване под наем на сградата на Софийската митрополия.

Сделката за продажбата на ЧЕЗ влиза в парламента

Подобни информации се появиха в края на миналата седмица. В съобщението на Синода се уточнява, че с фирмата на Гинка Върбакова има сключен само предварителен договор от края на 2016 г. Досега обаче сделката не е финализирана.   

САГАТА "ЧЕЗ": ЕК наблюдава казуса с продажбата

„На 22.12.2016 г. е подписан предварителен договор за наем и споразумение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си епископ Браницки епископ Григорий. Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на окончателен договор с „Инерком”. Епархийският съвет на Софийската света митрополия, след консултации със специалисти, е предприел действия за уреждане на деловите отношения с „Инерком” в интерес на Софийската света митрополия на българската православна църква”, поясняват от Светия синод.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.