Депутатите от временната комисия започват проверка

Сделката за продажбата на ЧЕЗ влиза в парламента. Депутатите от временната комисия   започват проверка на всички обстоятелства около сделката, както и на самата приватизация на най-голямото електроразпределително дружество у нас.

САГАТА "ЧЕЗ": ЕК наблюдава казуса с продажбата

Новината идва след първото заседание на временната комисия, която ще разследва сделката за най-голямото ЕРП у нас. Депутатите ще поискат официална информация от чешкото и българското правителство, както и от ДАНС и Министерството на финансите. Притеснения около сделката изразиха и синдикатите. Настояват от Инерком да отговорят на три въпроса.

Ще запазят ли работните места, как ще развиват дружеството и какво ще се случи с цената на тока.

"Инерком": Решението за ЧЕЗ е в ръцете на чешката страна

PPF Group подписа споразумение за покупката на активите на "Теленор" в Централна и Източна Европа. За сумата от 2 милиарда и 800 милиона евро. Цената е изчислена на база стойност на предприятията в България, Унгария, Сърбия и Черна гора. С тази сделка PPF Group разширява телекомуникационните си активи в още четири държави и изпълнява дългосрочната си цел да засили позициите си на европейския пазар. Това коментира акционерът, който отговаря за телекомуникационните активи на PPF Group Ладислав Бартоничек.

Петкова: Правителството няма как да даде отговор за финансиране на сделката за ЧЕЗ

Предстои транзакцията да бъде одобрена от регулаторите и да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.