На 12 получава първия си компютър, а сега на 32 вече има 20 години опит зад гърба си

Той създава първия си сайт когато е само на 12 години, продава го на 14, а днес е на 32 и притежава компания с над 5 милиона инвестиции. Той е геният на стартъпите. Така го наричат.

"Моите 25 причини да избера България": Бизнесът в подкрепа на младите българи

"На 12 получих първия си компютър, и се чудех какво точно искам да правя и попаднах случайно на един сайт на известна агентура и реших, че и аз трябва да правя подобни неща", разказва той.

Младежът създава един от първите български сайтове за уфология и конспирации. Сега Боян е на 32 години и има 20 години опит зад гърба си. 

"Вярвам, че конспирации има във всяка една епоха, във времето когато създадох сайта вярвах, че има сценични сили, които контролират всичко.Доста богати банкери, фамилии , които с годините са се доказали като владеещи, не само финансовите сили, но и политици", разказва той.

Програмист от първи клас: Кой е българският Стив Джобс?

Продава първият си сайт за 400 лв. На 21 заминава за Германия,  вярва, че успехът е възможен навсякъде, дори и в родината му – България.

"Българските програмисти са много по-печени отколкото един немски програмист", казва Боян. 

"Мисля, че  е напълно възможно един човек от България да създаде световноизвестна фирма ... единственото, което може да те спре , е ако поставиш сам граници около себе си", споделя младият предприемач. Той добавя, че заради многото работа не се е връщал в България от 3 години, но тя му липсва много.

Успели българи се връщат от чужбина и избират кариера у нас (ВИДЕО)

Не е забравил какво е да започнеш от нулата. Преди големият успех, зад гърба си има три провала, заради грешните хора, с които решава да работи. И продължава напред благодарение на хората около него. В момента фирмата има два офиса – в Пловдив и Мюнхен,предстои отварянето на нов – в Америка.  

Заедно с Деян, който отговаря за офиса в Пловдив, продължават да работят с една единствена цел – да улесняват живота на своите клиенти. Последният успешен проект е за  онлайн резервации и онлайн календар, разпространен в 28 държави с над 230 000 потребители. И инвестиции за над 5 милиона евро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.