В него всеки желаещ можеше да остави дрехи, които хората в нужда да могат да вземат

Откраднаха гардероб за бедни хора, поставен от доброволци в центъра на Горна Оряховица. В него всеки желаещ можеше да остави дрехи, които хората в нужда да могат да вземат.

Кой открадна кутия с дарения от храма "Св. Михаил Архангел" в Раковски?

Целият гардероб обаче изчезна във вторник, а младежите, които стоят зад благотворителната инициатива, разказаха в социалните мрежи за кражбата.

Двама осъдени за кражба на дарения за болно дете

„Поставихме гардероба преди три седмици. Създадохме нашата организация „ОтГОворните” миналата година, с идеята да активизираме младите хора на Горна Оряховица и да покажем, че можем да направим добро и да се обединим. Решихме да приложим примера на Белгия и Германия, където също имат социални гардероби”, разказаха младежите.

Откраднаха пари за лечението на болно дете

Полицията веднага е взела мерки и е разпитала очевидци. Крадците са дошли с камион и са отнесли гардероба. Става въпрос за трима души, а един е поръчителят, който е платил, за да му го закарат в двора.

Откраднаха даренията за столичния храм "Св.Св. Кирил и Методий"

Младежите разказаха, че става въпрос за човек, който просто е решил, че гардеробът е изхвърлен и не трябва на никого. Късно снощи заедно с полицията те са го взели обратно и до дни отново ще бъде поставен за дарения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.