Те се притеснили, че някой пенсионер може да остане без средства за лекарства

История за доброто. Четвъртокласници от Сандански намериха пари на улицата и ги върнаха в полицията. Собственикът на сумата, все още се издирва.Петя, Божидара и Анастасия. Връщат се от обяд, когато в района на училището си, намират пари. И изпадат в паника.

Хасковлийка намери и занесе в полицията 10 хиляди лева

„Мислихме, мислихме и накрая решихме да звъннем на някого и избрахме на майката на Анастасийка”, казва Божидара. Тя им казва веднага да отидат в полицията.

„Ако бяха тези пари на някой възрастен човек и да му трябват за лекарства или за нещо друго”, заяви едно от децата – Петя. С тези мисли децата тръгват към полицията, където предават сумата.

Пари се разпиляха по магистрала в САЩ при катастрофа (ВИДЕО)

„Аз се впечатлих и мисля,че тяхната постъпка показва,че трябва да вярваме в младите хора, в това,че те са носители на едни добродетели”, разказва инспекторът в детска педагогическа стая Мария Манушева.

Полицаи върнаха забравена с 6000 евро чанта на собствениците й

От полицията веднага решават да изпратят в училището на момичетата благодарствено писмо. Децата са наградени и от своите учители. Последният път, когато някой е предал намерена сума пари в полицията в Сандански е било преди година. Отново от ученици от същото училище.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.