"Не се боря за власт. Моят рейтинг не е личен", твърди омбудсманът

Мариян Станков-Мон Дьо чака това интервю повече от 3 години. Три години, през които в живота на Мая Манолова се случиха много неща. Омбудсман с висок рейтинг в обществото - това показаха проучванията. Политик с минало - със словесни престрелки с премиера Борисов и битките й в и за БСП партията. И просто Мая, когато става дума за вероятно най-трудната й среща - с болестта.

„Не се боря за власт. Моят рейтинг не е личен”, твърди омбудсманът Мая Манолова.

Казва, че не се възприема като знаменитост и смисълът на популярността е, когато тя ти помага да свършиш нещо полезно. И твърди, че от смяната на политиката с поста на омбудсман, е спечелила.

Омбудсманът раздаде 350 пакета с храна на социално слаби и възрастни хора

„Спечелих, защото сега съм истински полезна. Имам свободата да защитавам каузи, които смятам за правилни, а не просто да се водя от партийната политика”, категорична е тя.

Признава, че е имала няколко провала в работата си и се ядосва, когато поема ангажимент пред хората, който по една или друга причина не може да свърши.

На въпрос дали ракът още живее в нея, Манолова отвърна: „Кой знае дали си е отишъл завинаги, или не. Въпросът е да го приемеш като част от живота и да не се страхуваш”.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.