Затворниците от горящата част на сградата са евакуирани

Пожар пламна в Пловдивския затвор. Инцидентът стана причина за частична евакуация. Затворници бяха изведени в двора на сградата. Няма пострадали.

Пожар в полицейски участък във Венецуела, има жертви (ВИДЕО)

Пожарът е избухнал около 11 часа в шесто крило на затвора. Огънят е тръгнал от килия номер 17. Помещението се обитава от четирима лишени от свобода, които по това време са били навън, на разходка в двора.

 Огнен ад в Петербург: Гори автосалон (ВИДЕО)

Гл. инспектор Цвятко Дешев, говорител на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, обясни: „Една от възможните, предполагаеми причини, е неизгасена цигара. Тлеещи дюшеци, нощно шкафче - това заварват колегите, когато пристигат”.

Евакуираха десетки от горяща многоетажна сграда в Петербург (СНИМКИ)

Незагесаната цигара е паднала върху дюшек и го е подпалила. Оттам са се запалили и мебелите в килията. Получило се е силно задимяване, което е обхванало целия коридор на втория етаж в сградата. Това е наложило всичките сто затворници от корпуса да бъдат евакуирани.

От ръководството на затвора отказаха да застанат пред камерата, но заявиха, че ще направят вътрешно разследване. Най-вероятно обитателите на килията, от която е възникнал пожарът, ще бъдат наказани.

Деветима затворници загинаха при бунт в бразилски затвор

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.